Удобства| Alfaresort Palace Chiflika

Релакс Зона

Работно време на Релакс зоната- 10:00-20:00

Нашата релакс зона е една прекрасна възможност да се погрижите за вашето здраве и добра форма в приятна атмосфера.

 

Финландска сауна

Всеизвестен факт е множеството  от полезни за здравето свойства на сауната,тя е един естествен и релаксиращ начин за  подмладяване и повишаване на духа.Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността.Друг голям плюс на сауната е , че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло.Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние. Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

Билкова сауна

Билковата сауна е лека сауна в комбинация с различни лекарствени растения – треви, клонки от широколистни и иглолистни дървета, шишарки и др. Температурата е около 50÷60 °C. Относителната влажност на въздуха е 30 - 40%, но може да достигне и до над 50%. Билковата сауна се отличава по това, че в нея акцентът е върху благотворния ефект на лекарствените растения, а не върху топлинното въздействие.Сауната е прекрасен начин за релаксиране.Подарете си спокойствие и красота при нас.

Масажи

Хотелът разполага и с масажно студио,в което може да се насладите както на релаксиращ масаж,така и на лечебен масаж.Може да запазите своя час за масаж на рецепция.

Artboard 1